top of page

Beskrivning av Yoga Klasser

Hormony Yoga 

En lugn och meditativ yogaform, en Body-Mind träning, som stillar sinnet, skapar återhämtning, förbättrar kroppskännedom och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem. Den bidrar även till ökad rörlighet, flexibilitet och uthållighet. Fokus inom HormonyYoga är inte enbart den fysiska kroppen utan människan som helhet och därför vävs den samman med personlig utveckling, antiinflammatorisk kost och livsstilsfrågor. Alla kan utföra HormonyYoga. Detta eftersom den består av enkla övningar som går att anpassa för de flesta, och mycket går att göra sittandes på stol om det skulle behövas.

Morgon Yoga

Energigivande yoga klass. Ett mjuk start på dagen där vi stretchar och sträckar ut kroppen och fyller den med positiv och balanserad energi.

Lugn/Meditation Yoga

Klassen för dig som är nybörjare, i rehabilitering eller bara vill ha ett lugnare/mjukare tempo. Vi omväxlande sitter, står, eller ligger ner i denna form av yoga. Mjuk och skonsam aktivering som stärker och sträcker muskulaturen samt smörjer upp leder och ligament.

Yin Yoga

Yinyoga är en blandning av yoga, mindfullness och kinesisk medicin som passar alla. Den är en yogaform där vi fokuserar på kroppens yinpartier, dvs. bindväv, ligament och leder. Alla rörelser utförs sittande eller liggande och vi håller samma position mellan 3-5 minuter. Vi jobbar med bolster och block för att kunna slappna av så mycket som möjligt och vilar I nuet.

Om du är stressad, har svårt för att varva ner, är mycket stel eller spänd, har problem med cirkulation eller är emotionellt upprymd, är yinyoga något för dig.

Genom yinyoga får du ett bra komplement till mer aktiv och flödande yoga eller annan fysisk träning, genom att du här får arbeta med att stärka kroppens egna förmåga att återhämta och varva ner.

Hatha Yoga

Klassen för dig som är ny eller för dig som vill slipa grunderna inom styrka, balans och teknik. Vi går igenom grunderna i de vanligaste positionerna stående, sittande och liggande samt flödar igenom solhälsningarna i takt med våra andetag.

Kundalini

Kundaliniyoga är en kraftfull transformerande yogaform som tar dig på en resa in till roten av ditt varande. När du aktivt praktiserar denna yogaform får du tillgång till redskap som är kraftfullt självläkande och som hjälper dig vara stabil i livets dalar och toppar. Kundaliniyoga är en yogaform som stärker ditt nervsystem, stärker ditt fokus och som tillåter dig att landa i din fulla potential som människa.

Välkommen !

bottom of page